תכנית עסקית היא מסמך, שמפורטים בו היבטים שונים בניהול העסק, תפעולו השוטף, ניהולו הכלכלי, האסטרטגיה השיווקית, ניהול המוצר ועוד. עסק עם תוכנית עסקית רב-שנתית מסודרת יכול להיעזר בה בכל נקודת זמן כדי לצאת ממשברים, להתגבר על קשיים ולהבין לאן ממשיכים מכאן.
בעזרת שירותיו המנוסים של דוקטור במנהל עסקים מנשה רוזנפלד, כתיבת תוכנית עסקית לא תהיה משימה גדולה ומפחידה, אלא תהיה זו שתיצור בעבורכם תוכנית עסקית שתבטא את השאיפות והרצונות שלכם, תהווה מתאר מסודר לעתיד העסק ותתווה את דרכו להצלחה.
כתיבת תוכנית עסקית – מה היא כוללת?
בעת כתיבת תוכנית עסקית תרכזו את המידע הרלוונטי אודות העסק או המיזם במסמך אחד, הגדרת היעדים ותחומי הפעילות הצפויים בעסק ובדיקה מקיפה של היתכנות כלכלית.
במילים אחרות, בתוכנית העסקית נכתוב מהו המוצר או השירות שלנו, איך אנחנו מתכננים להרוויח מהעסק, נבדוק אם ההכנסות הצפויות משתלמות לנוכח ההוצאות הצפויות, ואם יש לנו מספיק הון התחלתי. נכיר את שוק הפעילות שלנו, את קהל היעד שלנו ונבנה אסטרטגיה לגיוס לקוחות חדשים. נכיר גם את המתחרים שלנו ומה הסיכוי שלנו מולם, נבנה תכנית לשיווק ופרסום ולבסוף – נתכנן את הדרכים ליישום התוכנית שכתבנו.
לסיכום – הכנת תוכנית עסקית היא לא מדע מדויק, ולכן ברור שיש דרכים רבות ומגוונת לבנות תוכנית לעסק, אך בכל מקרה חשוב שתיעזרו בגורם מקצועי שיכתוב לכם תכנית מפורטת ומדויקת ככל האפשר.
בין אם אתם מתכננים לפתוח חנות בגדים, או מסעדה, סטארט אפ, או אפילו מלון, חשוב להבין שלכל תחום עסקי תתאים תוכנית קצת אחרת. חשוב לוודא כי מי שכותב לכם את התוכנית מכיר את הזירה העסקית והתחום הספציפי בו פועל העסק שלכם.
תכנית עסקית שתיתן לעסק שלכם את הדחיפה להצלחה בטווח הארוך
כתיבת תכנית עסקית על ידי ד”ר מנשה רוזנפלד, משמעה שתקבלו תכנית המגובה בידע מקצועי, ניסיון, מערכת קשרים עם יועצים רלוונטיים אחרים מתחומי המשפט, החשבונאות והמיסוי. יחד איתם תקבלו גם יועץ שמתנהל בסבלנות, וזוכר תמיד שגורלו של העסק הופקד בידיו, ובאחריותו לפעול בנאמנות, תוך ניצול כל הידע והקשרים שבידיו, למען הצלחתכם.
תכנית עסקית טובה היא כלי עבודה שאין לו תחליף, בכל סוג של עסק. היא עוזרת לשדרג את העסק שלכם ולהשיג ביצועים איכותיים יותר, מהר יותר. היא מהווה בסיס לפעילות שיווקית, עוסקת בתכנון הגישה המכירה, קובעת את מדיניות התמחור ועוד. ככל שהיא משמשת כלי עבודה חשוב לבעלי העסק, יש בה צורך בעיקר לעסק הזקוק לסיוע מקצועי, ייעוץ עסקי או קבלת הלוואה. ד”ר מנשה רוזנפלד, אשר בעל ניסיון של עשרות שנים בכתיבת תכניות עסקיות והענקת ייעוץ עסקי, ישמח לסייע לכם בתהליך החשוב של כתיבת תוכנית עסקית למסעדה שלכם.
תוכנית עסקית למסעדה כבסיס להצלחה
אחד הנושאים שתוכנית עסקית בכלל ותוכנית עסקית למסעדה בפרט יעסקו בהם הוא קהל היעד. במידה והמסעדה מתוכננת להיות מסעדת גורמה עם תפריט יוקרתי ויקר, יש לכוון לקהל יעד מרקע סוציואקונומי מתאים. לעומת זאת, מסעדה ביתית, או דוכן לאוכל מהיר, יכול לכוון לקהלי יעד גדולים יותר וגם לרקע סוציואקונומי נמוך. הבחירה באופי של המסעדה, תוביל באופן טבעי להחלטות נוספות, כמו אופי השרות, מספר העובדים בצוות המסעדה, איכות ותקציב לחומרי הגלם, עיצוב המקום והמיקום שלו.
גם ערוצי הפרסום וכשרות המסעדה – נגזרים מבחירת קהל היעד ויש להם גם משמעות כלכלית והשלכות על התנהלות המסעדה, על ימי העבודה שלה ועוד. תמחור התפריט צריך גם הוא להתאים לקהל היעד, אך לפני כן, עליו להיות גם רווחי למסעדה, כדי להצדיק ולאפשר את קיומה. לשם כך נבחן את ערך המכירה הממוצע לסועד ואת כמות הסועדים הנדרשת לכיסוי ההוצאות ולהחזיר את ההשקעה. כך נוכל לקבוע את מספר השולחנות במסעדה, את סוג חומרי הגלם, את תמחור המנות ועוד.
יש עוד היבטים מיוחדים לכתיבת תוכנית עסקית למסעדות, אותם יכול לכסות איש מקצוע מיומן ומנוסה כדוקטור מנשה רוזנפלד. הדבר חשוב במיוחד למסעדות חדשות ומסעדנים הנמצאים בתחילת דרכם. עבודה עם ד”ר רוזנפלד, תעניק לכם תשתית שתעזור להגדיר את העסק, לזהות נקודות חוזקה וחולשות שיכולות להקשות על הפעילות, ולבסוף – להגדיל את סיכויי ההצלחה של המסעדה.
מלבד הפירוט של חזון ויעדי העסק והדרכים להגשמתם, תוכנית עסקית לסטארט אפ, מכוונת למשיכת משקיעים פוטנציאליים. לכתיבת תכנית עסקית טובה, יש להגדיר ולזהות את ערוצי המימון וגיוס הכספים. היעוד העיקרי של התוכנית העסקית הוא לשכנע את המשקיעים האפשריים בסיכויי ההצלחה של העסק והפוטנציאל להפקת רווח. לדגשים חשובים אלה ולעוד רבים אחרים, ד”ר מנשה רוזנפלד הפך למומחה, לאחר שצבר ניסיון של 40 שנה בליווי עסקים על כל גווניהם.
יוצרים תוכנית עסקית לסטארט אפ בצורה הנכונה
יחד עם זאת, מטרתה של תוכנית עסקית לסטארט-אפ היא גם לחדד אצל היזמים את מטרות העסק, יתרונותיו, חסרונותיו וצרכיו. תוכנית עסקית טובה, תבהיר, תגדיר ותפרט את תחומי האחריות של כל אחד מאנשי הצוות ותיצור בסיס להמשך העבודה.
אחד השיקולים הייחודיים בכתיבת תוכנית עסקית לסטארט אפ הוא בחירת הרעיון עצמו. היזמים צריכים לבצע זיהוי מדויק של צורך קיים שעדיין אין לו מענה בשוק. בהמשך, הם יציגו פתרון מקורי וחדשני העונה על הצורך הזה.
תכנון עסקי נכון לסטארט-אפ יאפשר גם מקום לשותפים. כמעט ולא קיים הסטארט-אפ שבראשו עומד יזם בודד, מפני שלרוב, עסקי סטארט אפ מעסיקים מומחים: אנשי שיווק, ביצוע, טכנולוגיה, בקרה, פיתוח ועוד, כל אחד לתחומו והם בונים יחד את המיזם.
תוכנית עסקית טובה משרתת את היזמים – כשתרצו לגייס הון או למצוא שותף טכנולוגי למיזם שלכם, אבל לא רק. היא תוכל לשמש אתכם גם כמפת דרכים מפורטת, אליה תוכלו לחזור בכל פעם שתרגישו שסטיתם קצת מהמסלול או שתרצו לוודא שאתם בדרך הנכונה. למרות ההבדלים בין המיזמים השונים, יש כמה מרכיבים שחוזרים בכל תכנית עסקית לסטארט אפ – תקציר מנהלים, סקירה עסקית, תיאור השוק הרלוונטי, מחקר מתחרים, אסטרטגיית חדירה לשוק, הון אנושי, תחזיות פיננסיות.
תוכנית עסקית לסטארט אפ – לעמוד ביעדים ולממש את החזון
ד”ר מנשה רוזנפלד יודע שבתהליך הקמת סטארט אפ יש אתגרים ומכשולים שתצטרכו לעבור, אבל ניסיונו הרב מאפשר לו לכתוב לכם תוכנית עסקית טובה, שתאפשר לכם גם לעקוב אחר קצב ההתקדמות של המיזם ולוודא שאתם עומדים ביעדים ומממשים את החזון של החברה.
לפני שמתחילים את תכנון המלון עצמו, חשוב שתתחילו בכתיבת תוכנית עסקית להקמת מלון. תידרשו לבצע ניתוח שוק, לזהות את קהל היעד ואת הדרישות שלו להכיר את המתחרים ולבנות אסטרטגיה לתמחור, לשיווק ולפרסום ומכירה. מכיוון שפתיחת מלון חדש היא עניין גדול, הדורש גם השקעה כספית גדולה, ברור שכדאי להיעזר ביועץ עסקי מנוסה ומקצועי. ד”ר מנשה רוזנפלד, ישמח לעמוד לרשותכם.
תוכנית עסקית להקמת מלון כתשתית להצלחה
תוכנית עסקית להקמת מלון צריכה להכיל תיאור של מטרות ויעדים, מוצרים ושירותים וגם את אופי המלון, קהל היעד, מיקום, הון אנושי וציוד ומעל הכל – תוכנית פיננסית טובה. זו חייבת להיערך כדי להבין את מצב ההון ההתחלתי להקמת העסק ובפעמים שבהן אין הון כזה, יש לתכנן פניה למקורות מימון מתאימים.
בנוסף יש לתכנן את גודל המלון- האם תקימו מלון בוטיק קטן, אכסניה, או מלון ענק?
- מיקום המלון – למשל – מלון שמיועד לתיירים, כדאי להקים בקרבה למוקדי האטרקציה התיירותיים – ליד הים, המוזאונים, המסעדות וכו.
- בניית מבנה חדש, קנייה ושיפוץ של מבנה קיים, או השכרת מבנה מתאים – גם כאן יש לקבל החלטה על בסיס היתכנות כלכלית, משך הזמן שתוכלו להמתין עד לתחילת העבודה ועוד.
- עיצוב ייחודי של המלון, יכול בלי ספק להפוך לאחת האטרקציות במקום. השאלה כאן היא שאלת התקציב העומד לרשותכם וגם של קהל היעד אליו אתם מכוונים.
- עוד ייכנסו לתוכנית העסקית נושאים קריטיים לניהול מלון כמו מספר העובדים בצוות, מערכת השרות ואופי השרות, הסדרי בטיחות, ביטוח ואבטחה, עלויות של הפעילות השוטפת ביחס להכנסות המשוערות, תחרות, עונתיות, אסטרטגיית שיווק, פרסום ומכירה ועוד…
הטובים ביותר עומדים לשירותכם
כתיבת תכנית עסקית בליווי ויעוץ של דוקטור מנשה רוזנפלד, תעניק לכם ביטחון בידיעה, שאתם עובדים עם יועץ עסקי מהמנוסים, המוערכים והפעילים ביותר במשק. עם דוקטורט במנהל עסקים ו40 שנות ניסיון, דוקטור רוזנפלד חי את עולם העסקים, מכיר על בוריו את המשק הישראלי ונהנה מקשרים טובים עם גופים משפיעים ועם אנשי מקצוע משלימים כמו עורכי דין ורואי חשבון – שמעניקים מעטפת של שירות מקצועי ומלא.